0
0,00 lei 0 elemente

Nu ai niciun produs în coș.

Ulei Esential de trandafir 10 ml, organic - 100% Natural

-38% Reducere!

25,00 lei

Timp de secole, plantele aromatice, uleiurile și esențele au fost folosite în scop medicinal, ca baza pentru remedii, pentru ingrijirea personala, in cadrul ceremoniilor religioase sau pentru pregatirea si conservarea alimentelor.
Astazi, uleiurile esentiale sunt din nou utilizate ca remedii naturale datorita numeroaselor beneficii asupra organismului.
La baza acestor beneficii se află principalele proprietăți terapeutice ale uleiului esențial, acesta fiind un excelent:
anxiolitic (anti-anxios), antidepresiv, sedativ ușor și calmant
afrodisiac
antibacterian, antiinflamator, astringent, antioxidant
Uleiul de trandafir este un remediu eficient în aromaterapie și un ingredient valoros din punct de vedere cosmetic, având efecte benefice în îngrijirea și menținerea aspectului tânăr al pielii.
Utilizat în mod adecvat, în aromaterapie sau aplicații externe, uleiul esențial de trandafiri îți poate aduce următoarele beneficii:
elevează starea de spirit – alungă furia, iritabilitatea nervoasă, supărarea și depresia și te conectează la frecvențele iubirii, purității, armoniei, mulțumirii și frumuseții.
elimină anxietatea și stresul – trandafirii au proprietăți anxiolitice eficiente, putând aduce liniște, calm, pace interioară, prin diminuarea fluxului de gânduri ce declanșează stări de frică sau stres. Potrivit unui studiu, în urma aplicării uleiului esențial de trandafir, participanții au resimțit un nivel mai ridicat de relaxare, asociat cu scăderea nivelul de cortizol. În plus, s-a putut constata o diminuare a valorilor presiunii arteriale, precum și încetinirea ritmului respirator.
remediu relaxant și detensionant – petalele și uleiul esențial de trandafiri au un efect ușor sedativ la nivel nervos. Folosit pentru masaj sau în aromaterapie, uleiul te ajută să te relaxezi atât la nivel psihic, cât și fizic, detensionând zonele contractate ale corpului.
conferă un somn liniștit – uleiul de trandafiri poate fi o soluție bună în cazurile de insomnie sau oboseală cronică.
menține tinerețea și frumusețea pielii – uleiul esențial de trandafiri diluat într-un ulei bază/purtător (ex: de cocos și migdale, avocado, măsline) are virtuți antirid și anti-îmbătrânire. Hidratează, hrănește și tonifiază pielea, atenuând imperfecțiunile tenului.
ameliorează durerile și migrenele – conform unui studiu, după difuzarea și inhalarea uleiului de trandafiri, pacienții care au fost supuși unor intervenții chirurgicale au perceput o diminuare a intensității senzațiilor de durere. Efectul s-a datorat capacității uleiului de a stimula secreția de endorfine, hormoni ai fericirii care au o acțiune analgezică asupra corpului.
ameliorează simptomele disconfortului menstrual – masajul abdomenului inferior cu ulei de migdale și câteva picături de ulei de trandafiri a redus intensitatea crampelor resimțite în timpul menstruației. La baza acestei acțiuni se află proprietatea antiinflamatoare (în special la nivel uterin) a trandafirilor.
crește libidoul și atracția erotică – uleiul esențial de trandafiri stimulează secreția de dopamină, având, totodată, proprietăți afrodisiace. Difuzat în aromaterapie, creează o ambianță romantică, ideală pentru intimitatea emoțională și fizică. Elimină frigiditatea și lipsa apetitului sexual.
masaj 2-3 picături încorporate în ulei de masaj
Aromaterapie:
se utilizeaza un suport cu lumanare, difuzor cu apa sau purificator de aer pentru masina sau pentru casa, se adauga cateva picaturi de ulei esential sau dupa preferinta.
poate fi combinat cu alte uleiuri si poate avea si beneficii cosmetice.
Precautii: A nu se lasa la indemana copiilor. A se evita contactul cu ochii. Nu se foloseste pentru uz intern.
A se pastra la loc uscat si racoros, ferit de caldura si lumina soarelui

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram